IVECO Eurocargo 4x4 voor Defensie en FFS Berlicum

Het Ministerie van Defensie heeft onlangs een speciale IVECO Eurocargo 4x4 in gebruik genomen die via IVECO NLS en IFFS BV is geleverd. Deze wordt voornamelijk ingezet op springterrein Reek waar Defensie werkt met explosieven. Dit meldt IVECO.

IFFS BV (Innovative Fire Fighting Solutions) is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van niet-standaard brandweervoertuigen- en systemen. Het is de ideale samenwerkingspartner voor de brandweerindustrie, aangezien zij in staat zijn om een sterke dialoog op gang te brengen tussen de verschillende partijen. Door krachten te bundelen en efficiënt projectmanagement komt IFFS samen met de eindgebruiker tot creatieve en innovatieve oplossingen. Daarnaast wordt de engineering- en fabricage op maat aangeboden, zodat het haar klanten effectief vooruit kan helpen.

Moeiteloos over ruw terrein

Op basis van alle eisen vanuit de Europese aanbesteding werd het sproeivoertuig helemaal naar wens ontworpen en opgebouwd. Hierdoor is de 15 tons IVECO uitgerust met een Tector 6.7 liter motor met 250 pk, een geautomatiseerde 6-trapsversnellingsbak, een hoog-laag tussenbak, inschakelbare vierwielaandrijving en sperren in de voor- en achteras.

Eef van Leeuwen vertelt als Adjudant over de eerste ervaringen met de IVECO Eurocargo: "We zijn met de 4x4 naar de Oirschotse Heide geweest met een volle watertank en de IVECO heeft zich goed gehouden. Deze trekt op het ruwe terrein moeiteloos door in de lage gearing. We gebruiken ons nieuwe sproeivoertuig om het springterrein preventief te sproeien. De IVECO Eurocargo is daar, met de verre reikwijdte, uitermate geschikt voor"

Door: Nationale Transportgids