CNV Vakmensen: Vergeet chauffeurs niet bij aanscherping horeca

Als het kabinet vanavond ingrijpende beperkingen aankondigt voor de horeca, moeten er voldoende voorzieningen overblijven voor vrachtwagenchauffeurs. Er moet voorkomen worden dat chauffeurs, zoals in het voorjaar gebeurde, nergens terecht kunnen voor toiletbezoek of om iets te eten. Dit meldt CNV Vakmensen.

Tijdens de vorige ‘intelligente lockdown’ voelden veel chauffeurs zich als paria’s behandeld, zegt transport-bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen. “Bij het laden en lossen mochten ze bij veel panden niet naar binnen en onderweg stonden ze bij tankstations en restaurants vaak voor een gesloten deur. Dat moet dit keer echt beter worden geregeld. Het is voor chauffeurs natuurlijk leuk om te horen dat ze een zogenaamd vitaal beroep hebben. Maar als je heel Nederland voorziet van wc-papier wil je op z’n minst zelf ook wel ergens fatsoenlijk naar het toilet kunnen. De chauffeurs lijken dit keer weer vergeten te worden. Daarom vraag ik van de overheid: vergeet die chauffeurs dit keer nou niet, maar zorg voor maatwerk en voldoende voorzieningen onderweg.”

Kritisch volgen

In maart dit jaar hield de bond een peiling onder chauffeurs, die niet al te vrolijke resultaten opleverde. Van Rijssel: “We gaan komende tijd kritisch volgen of de chauffeurs onderweg en bij het laden en lossen op een nette manier worden behandeld.”

Door: Nationale Transportgids