Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V neemt unieke DAF in ontvangst

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V uit Middelharnis heeft recent de nieuwe DAF XF 480 FT met Super Space Cab in ontvangst genomen. Volgens de fabrikant zijn uiterlijk en interieur uniek. Nieuwdorp Truckstyling uit Hansweert, Cotac Rotterdam, Special Interior uit Dronten en Elenbaas uit Poortvliet (spuitwerk) hebben hieraan bijgedragen samen met DAF Dealer Truckland in Rotterdam-Zuid. Dit meldt DAF Trucks.

“De DAF XF is aan de buitenkant en van binnen compleet aangepakt”, vertelt Lars Geelhoed van het Transportbedrijf enthousiast. “Met roestvrijstalen uitlaatpijpen, bumpers, zijskirts en traanplaat-afdekkingen is een unieke DAF gebouwd. Achter de cabine is een plaat gemaakt met daarop ons bedrijfslogo. Peter Evers van Kimmae uit Nijmegen heeft de airbrush op de plaat gezet.” Kijken naar deze creatie is met recht een lust voor het oog en een ontdekkingsreis voor een ieder die fan is van truckstyling. “En dat zijn wij inderdaad”, zegt Geelhoed. “Vrijwel geen enkele truck is bij ons standaard. Styling is onderdeel van de bedrijfscultuur. Het is onze eigen visie op materiaal. Daarmee en met de kwaliteit van de chauffeurs willen wij ons onderscheiden.”

Vrachtauto om trots op te zijn

Transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V. heeft een eigen vloot van 19 trekkers, waarvan inmiddels vijf van het merk DAF. Het bedrijf is gespecialiseerd in vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR) en food gerelateerde producten door heel Europa. De trucks leggen lange afstanden af. Het bedrijf wil dat zijn chauffeurs rijden met een vrachtauto waarop ze trots zijn. Dat verklaart de aandacht voor de styling.

Geelhoed: “Met DAF hebben we erg goede ervaringen, zowel met de XF’s van de eerste Euro 6-generatie als met die van de nieuwste tweede Euro 6-generatie. Ook het brandstofverbruik is prima. Eigenlijk komen de voertuigen alleen bij Truckland in Rotterdam-Zuid voor jaarlijks onderhoud. Het contact met de mensen van Truckland is prima. DAF en Hans Wijnmalen van Truckland hebben ons geadviseerd met de aanschaf van deze DAF.”

Door: Nationale Transportgids

26 april '24 (13:15)

Aantal zakelijke leasevoertuigen stijgt door krappe arbeidsmarkt

Het aantal leasevoertuigen op de Nederlandse wegen is in de eerste drie maanden van dit jaar toegenomen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) kwamen er vooral meer zakelijke leaseauto's bij, wat de vereniging toeschrijft aan de krapte op de arbeidsmarkt.

26 april '24 ( 8:46)

Vijf bijzondere Brabantse OV-fietsen onthuld in Den Bosch

Otters uit de Biesbosch, een worstenhroodje, het Van Abbemuseum in Eindhoven en de Bolwoningen uit Den Bosch: afbeeldingen daarvan sieren vijf Brabantse OV-fietsen. Deze nieuwe jubileumfietsen zijn binnenkort te vinden in Eindhoven, Den Bosch en Roosendaal. Daarover bericht NS.

26 april '24 ( 6:00)

Begin meivakantie: drukke wegen verwacht

In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits. Ook Schiphol en andere luchthavens maken zich met tienduizenden verwachte reizigers per dag op voor topdrukte.

26 april '24 ( 6:00)

Kwart bestelauto's volgend jaar niet welkom in zero-emissiezone

Bijna een kwart van alle bestelauto's in Nederland mag vanaf volgend jaar een groot aantal binnensteden niet meer in, omdat ze te vervuilend zijn. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eigen onderzoek.

25 april '24 ( 8:15)

Meivakantie: veel Nederlanders op vakantie in eigen land

Deze meivakantie kiest 42 procent van de vakantiegangers voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder die op vakantie gaan tussen 27 april en 12 mei. "Nederland past goed bij een kortere vakantie: de kust, bos en heide, maar ook historische steden en dorpen worden graag bezocht", aldus de organisatie.

25 april '24 ( 6:00)

CBS: steeds meer 65-plussers bezitten een motorfiets

Steeds meer 65-plussers hebben een motorfiets, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Inmiddels behoort ruwweg een op de zeven motorbezitters tot die leeftijdsgroep.

24 april '24 ( 9:15)

Grote kettingbotsing in Zeeburgertunnel bij Amsterdam

In de Zeeburgertunnel in de A10 bij Amsterdam is een kettingbotsing met dertien auto's geweest. Dat meldt de ANWB. Over gewonden is nog niks bekend.

24 april '24 ( 6:00)

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.

23 april '24 (16:45)

Provincie Brabant trekt drie miljoen euro extra uit voor toegankelijkere bushaltes

De provincie Noord-Brabant trekt extra geld uit om gemeenten te helpen bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Gemeenten kunnen een beroep doen op 3 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, aldus de provincie.

23 april '24 ( 9:00)

XR wil op Koningsdag weer A10 bij Amsterdam blokkeren

Extinction Rebellion is van plan om zaterdag, op Koningsdag, weer de A10 bij Amsterdam te blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-kantoor. De actiegroep eist dat ING per direct stopt met het financieren van de fossiele industrie. De actievoerders willen vanaf 12.00 uur in het oranje gekleed een INGFossielVrijmarkt houden.