Bijzondere IVECO S-WAY voor Red Rose Transport

Ewout Voigt van Red Rose Transport heeft onlangs gekozen voor een 6x2 trekker met een gestuurde hefbare voorloopas. De truck die de naam 'Roos' heeft gekregen is bijzonder aangekleed, waardoor deze veel indruk maakt op de weg. "Ik heb nog nooit zo'n comfortabele wagen gehad als de IVECO S-WAY!" Dit meldt IVECO.

Er zit een bijzonder familieverhaal verbonden aan de IVECO S-WAY van Red Rose Transport. Zo zijn er enkele details verwerkt aan de linker- en rechterzijde van de cabine. Boven de A-stijl staat de Italiaanse tekst 'Nonostante tutto', de betekenis hiervan is dat er na regen zonneschijn komt. Ewout, zijn vrouw en dochter zijn enorm trots op hun nieuwe truck, omdat ze na een fysiek en emotioneel zware tijd samen iets moois hebben bereikt door de komst van de IVECO S-WAY. Ewout: "Deze heeft al de bijnaam 'Roos' gekregen. Een rode roos staat symbool voor het leven van ons gezin, waardoor deze een mooie plek heeft gekregen op de truck. Vandaar ook de naam: Red Rose Transport."

Zwaar transport

Tijdens een demorit leerde Ewout de IVECO S-WAY kennen. Vanaf de eerste minuut was hij verbaasd over de kracht van de 11 liter motor. Ewout: "Je komt niks te kort met dit type IVECO motor met 480 pk, waardoor je moeiteloos iedere berg of heuvel kunt beklimmen. Voor mijn IVECO S-WAY is iedere transportactiviteit een 'appeltje-eitje'."

Door de ruime aanwezigheid van paardenkrachten kan hij zijn nieuwe truck voornamelijk inzetten voor het zware transport tot 50 ton. Hij heeft verder specifiek gekozen voor een 6x2 trekker met een gestuurde voorloopas, enkellucht banden en een lucht geveerde vooras & cabine.
Mede door het uiterlijk van de IVECO S-WAY, de kwaliteit van de doorontwikkelde motor die zich reeds heeft bewezen en de mogelijkheden qua opties, heeft hij voor de IVECO S-WAY gekozen. Ewout: "Mijn beeldvorming ging al snel rollen toen ik de IVECO S-WAY voor het eerst zag. Daarnaast wilde ik graag een statement maken door een indrukwekkende truck op de weg zetten. Ik heb louter lovende woorden mogen ontvangen van collega chauffeurs. Velen van hen steken onderweg een duim naar mij op om te laten weten dat zij onder de indruk zijn van mijn truck. Ik heb ook veel verzoeken gekregen of zij mogen plaatsnemen achter het stuur om even te kijken in de cabine."

Veilig en comfortabel

Voor Ewout is het belangrijk om veilig en comfortabel zijn werk te kunnen doen. Daarom heeft hij een slangenrek laten plaatsen achter de cabine, zodat hij geen hinder heeft van loshangende slangen. Bovendien heeft hij aan de voorzijde en de zijkanten van de cabine een camerasysteem laten plaatsen, zodat hij niet meer beschikt over een dode hoek bij zijn IVECO S-WAY. Verder is de truck voorzien van diverse rijassistentiesystemen, zoals: Hi-Cruise Predictive Shifting, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning System en Active Braking.

Door: Nationale Transportgids