Beurskens Allround Cargo 'vergroent' met twee IVECO S-WAY NP’s

Chauffeurs Peter Cruisbergh en Pascal Coppers van Beurskens Allround Cargo hebben onlangs twee IVECO S-WAY NP's in ontvangst genomen. Een jaar na de komst van de eerste LNG-trucks zet het bedrijf uit Tegelen de vergroening van haar wagenpark kracht bij door de komst van twee IVECO S-WAY's op LNG. Dit meldt IVECO.

Beurskens is een allround transportbedrijf dat 24-uurs service biedt aan klanten uit Nederland, België en het Ruhrgebied. De IVECO S-WAY NP's met 460 pk gaan voornamelijk ritten rijden op en neer naar Zwitserland. Hierdoor maakt het optimaal gebruik van het MAUT-voordeel en de stimuleringsregeling voor LNG. Financieel levert dit in Nederland een compensatie op van 18,7 Eurocent per kilogram LNG. In Duitsland scheelt dit tevens tot 18,7 Eurocent per kilometer, waardoor Beurskens Allround Cargo haar business case voor de aanschaf van twee IVECO S-WAY's eenvoudig rond kon maken.

CO2 reduceren

Beurskens Allround Cargo maakt op basis van hun slogan 'Every day more green kilometers' een juiste keuze door de IVECO LNG's aan te schaffen. Zo kunnen zij met de IVECO S-WAY NP's zo'n 20 procent CO2 reduceren. Daarnaast zijn de nieuwe LNG-trucks Piek gecertificeerd, omdat deze een maximale geluidsemissie hebben van nog geen 71 dB(A) in de Silent-modus. Hierdoor kunnen de chauffeurs op iedere gewenste bestemming laden- en lossen.

Mede door de goede samenwerking tussen Jack Beurskens (Beurskens Allround Cargo), Bert Mingels (Sales Area Manager IVECO NLS) en Wim Bisschop (Verkoper bij Charles Feijts Bedrijfswagens) gaat Beurskens Allround Cargo meer groene kilometers maken op de internationale wegen. Bovendien is Jack Beurskens zeer te spreken over het lage brandstofverbruik bij de IVECO's en de goede service vanuit IVECO NLS en Charles Feijts Bedrijfswagens.

Groen karakter

De twee IVECO S-WAY's zijn gehuld in de nieuwe huisstijl van Beurskens Allround Cargo. Het bedrijf heeft gekozen voor een nieuwe belettering en belijning bij deze trucks, waardoor het groene karakter van de trucks nog sterker te zien is. De IVECO S-WAY's zijn volledig uitgedost met een lichtbak, verstralers in de gespoten zonneklep en vijf toplichtjes op het dak. Daarnaast zijn de nieuwe trucks uitgerust met onder andere Hi-Cruise Predictive Shifting. Met behulp van GPS schakelt het voertuig proactief op basis van geografische informatie. Hierdoor rijdt deze altijd in de meest optimale versnelling en kan het brandstofverbruik, met name in heuvel- en bergachtig gebied, met 4,5 procent gereduceerd worden.

Bovendien heeft Beurskens Allround Cargo gekozen voor full-LED koplampen, mistlampen met hoekverlichting en een luchthoorn die is geïntegreerd achter de grill. De punt op de i is gezet door de grill en de spiegels in kleur mee te spuiten, waardoor de IVECO S-WAY's een indrukwekkend uiterlijk hebben.

Door: Nationale Transportgids