Deel van langste fiets- en wandelbrug van Europa op plaats getakeld

In Groningen hebben afgelopen vrijdag drie grote kranen in ruim anderhalf uur tijd een deel van de Blauwe Loper boven de A7 op hun plek getakeld. Het gaat om een brugdeel van 42 meter lang en 92 ton zwaar. De Blauwe Loper wordt de langste fiets- en wandelbrug van Europa en gaat Blauwestad verbinden met Winschoten. Dit meldt de provincie Groningen. 

Tijdens het takelwerk was een deel van de snelweg A7 tijdelijk afgesloten. Het verkeer werd daarbij omgeleid. Publiek was opgeroepen om vanwege veiligheids- en coronaregels thuis te blijven. Belangstellenden konden het takelwerk thuis via een livestream volgen. De hijsklus, die vlak na 22.00 uur begon, werd online zo'n 9000 keer bekeken. Enkele tientallen mensen verzamelden zich op ruime afstand om de werkzaamheden mee te maken.

Eind 2020 in gebruik

Met de plaatsing van het brugdeel boven de A7 krijgt de Blauwe Loper steeds meer vorm. Op 21 oktober wordt het deel over het Winschoterdiep geplaatst. Daarna volgen de werkzaamheden aan het gedeelte tussen de Blauwestad en de A7. Het is de bedoeling dat de Blauwe Loper eind dit jaar in gebruik wordt genomen. 

Door: Nationale Transportgids