Veilig fietsen op een e-bike? Fietsersbond geeft tips met filmpjes

De Fietsersbond en ROV Zuid-Holland hebben tien korte instructieve filmpjes gemaakt over veilig fietsen op de elektrische fiets. Hierin pakt TestKees verschillende onderwerpen bij de kop en geeft handige tips over waar je op moet letten als je veilig elektrisch ondersteund wil fietsen. Dit meldt de Fietsersbond.

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een e-bike? Hoe kun je zo veilig mogelijk fietsen en welke materialen maken het fietsen comfortabeler en veiliger? Deze filmpjes zijn gericht op de ervaren fietser die veilig wil kunnen blijven fietsen.

TestKees

In elke filmpje zien we TestKees een van de onderwerpen op heldere wijze uitleggen. Zo legt hij de voor- en nadelen uit van een middenmotor en een voorwielmotor en geeft hij aan welke remmen in welke situatie goed werken. Ook geeft hij tips over het goed afstellen van het zadel en staat hij stil bij de verschillende versnellingen.

Fietsvaardigheid

Naast het op orde hebben van alle materialen wordt ook ingegaan op de fietsvaardigheid. Zo kunnen fietsers hun vaardigheid verhogen op een fietsvaardigheidsparcours. Aan bod komen zaken als de onverwachte noodstop, veilig op- en afstappen, vlot en stabiel wegrijden en fietsen zonder slingeren. De filmpjes zijn gemaakt voor de campagne Maak een punt van nul.

De filmpjes van de Fietserbond zijn hier te vinden.

Door: Nationale Transportgids