Logo_1200px-logo_htm.svg

Met ingang van 28 september wordt Bruno Bruins benoemd tot algemeen directeur (ad interim) bij vervoerder HTM. Dit gebeurt op voordracht van de Raad van Commissarissen aan de aandeelhouders van HTM. Bruins neemt in deze functie Jaap Bierman waar die deze zomer ernstig ziek werd en op dit moment een langdurige behandeling ondergaat. Dit meldt HTM.

Tot 19 maart 2020 was Bruno Bruins minister voor medische zorg en sport. Daarvoor had Bruins ook verschillende functies in politiek en bedrijfsleven. Eerder was hij staatssecretaris OC&W (kabinet-Balkenende III), voorzitter Raad van bestuur UWV (2012-2017) en ook wethouder in Den Haag (2000-2006). Bruins is geen onbekende in de OV-wereld. Al eerder werkte hij in de OV-sector bij HTM en Connexxion.

Grote uitdagingen voor HTM

Bruins: “De aanleiding, de ziekte van Jaap Bierman, is heel vervelend, maar ik vind het eervol om Jaap in deze periode te vervangen. Ik heb zin om weer in de OV-sector aan de slag te gaan. HTM staat de komende periode voor grote uitdagingen, net als andere bedrijven in het OV. Het is belangrijk voor HTM om goed door de coronacrisis te komen en ook het lange termijn perspectief voor ogen te houden. Want een ding is duidelijk: OV blijft groeien en investeringen blijven hard nodig. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij HTM.”

Door: Nationale Transportgids