Opel Combo uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2021’

De Opel Combo is door het Nederlandse vakblad Automobiel Management uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2021’. Het is voor het eerst sinds twaalf jaar dat een compacte bedrijfswagen deze prijs krijgt toegekend. Dit meldt Opel.

Bij de voorgaande twaalf verkiezingen van de Bestelauto van het Jaar kwam een winnaar uit het middelgrote of grote bedrijfswagensegment uit de bus. De jury is echter zodanig onder de indruk van de compacte Opel Combo, dat die de meeste punten kreeg toebedeeld en de grotere Peugeot Boxer en Mercedes-Benz Sprinter achter zich liet.

Zelfvertrouwen

De jury is vooral te spreken over het feit dat Opel bij de ontwikkeling van de Combo – die ontwikkeld is in samenwerking met zustermerken Peugeot en Citroën – zijn eigen, herkenbare bedieningselementen heeft toegepast. “Dat straalt zelfvertrouwen uit. Het is een stil bewijs dat Opel niet alleen zichzelf, maar ook de eigen clientèle serieus neemt. Bijzonder is ook dat de Combo een op papier marginaal gunstiger maatvoering heeft, wat bij aanschaf juist het verschil kan maken”, aldus het juryrapport.

Tot 3.500 kg

Voor de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar, die sinds 1990 wordt gehouden, worden alle in Nederland leverbare gesloten bestelwagens met een GVW tot 3.500 kilogram onder de loep genomen. De vakjury - bestaande uit specialisten van leasemaatschappijen, fleetowners, carrosseriebedrijven en bestelautojournalisten - beoordeelt de modellen op uiteenlopende criteria, zoals leaseprijs, brandstofkosten, comfort, uitstraling, functionaliteit en de kwaliteit van importeur en dealers.

Door: Nationale Transportgids