Melkweg Fritom kiest voor IVECO S-WAY Natural Power op LNG

Melkweg Fritom rijdt voortaan rond met een IVECO S-WAY Natural Power op LNG. De keuze voor deze wagen had te maken met de motivatie om CO2 te reduceren evenals de snelle levertijd. Door de komst van de nieuwe truck zet het bedrijf uit Bolsward de eerste stappen naar een duurzamer transport. Dit meldt IVECO.

Melkweg Fritom is een organisatie, onderdeel van de Fritom groep, die melk collecteert bij veehouders. Dit doen zij 24/7 met 21 trekkende eenheden en zo'n 80 chauffeurs. Bij het bedrijf ontstond gaandeweg de sterke behoefte om stapsgewijs een duurzamer transport te realiseren. In de zoektocht naar alternatieve brandstoffen voor diesel kwam het uit bij LNG. Het feit dat zij met een IVECO S-WAY NP op LNG de uitstoot van CO² met circa 20% kunnen reduceren gaf de doorslag.

IVECO S-WAY als bulkvoertuig

Melkweg Fritom haalt het maximale uit zijn nieuwe IVECO S-WAY NP die onder andere wordt ingezet als bulkvoertuig. Door een tankinhoud van 570 kilogram LNG is een actieradius haalbaar van zo'n 1.500 kilometer. Dit aantal is realiseerbaar inclusief PTO-uren. De IVECO S-WAY NP met 460 pk is verder voorzien van een complete PTO opbouw voor de aandrijving van de hydrauliek van de kiepinstallatie. Daarnaast is de nieuwe truck met een AS-cabine voorzien van een lederen, lucht geveerde chauffeursstoel en Alcoa velgen. Bovendien zijn er twee lampen op het dak gemonteerd, zodat de chauffeur op iedere locatie altijd voldoende licht en zicht heeft. Melkweg Fritom heeft de IVECO S-WAY verder voorzien van een verzwaarde vooras, zodat deze naast het melktransport ook voor het bietentransport tot maximaal 50 ton kan worden geladen.

Door: Nationale Transportgids