Weggebruikers negeren rood kruis A12, Rijkswaterstaat deelt de beelden

Rijkswaterstaat is absoluut niet te spreken over het levensgevaarlijke gedrag dat sommige weggebruikers vanochtend vertoonden bij de afrit Zevenhuizen op de A12 richting Den Haag. Na een ongeluk had Rijkswaterstaat de afrit afgesloten met een rood kruis, een auto en pionnen. Sommige weggebruikers besloten dit alles echter te negeren en alsnog de afslag te nemen. Rijkswaterstaat deelt nu de beelden. Dit meldt de NOS.

Het ongeluk vond vanochtend vroeg rond 06.30 uur plaats. De weginspecteur die ter plaatse kwam blokkeerde de weg met zijn auto en pionnen en plaatste een rood kruis op de matrixborden boven de snelweg. Er waren echter weggebruikers die zich hier niets van aan trokken. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat spreekt van een erg gevaarlijke situatie: “We zien dit dagelijks gebeuren. De weginspecteurs staan er niet voor niks en weggebruikers brengen op deze manier onze mensen in gevaar.”

Geen bekeuringen uitgedeeld

Zowel vrachtwagens als personenauto’s negeerden het rode kruis, maar geen van hen heeft een bekeuring gekregen. Dit komt doordat de weginspecteur bij het ongeluk geen boa-status heeft en dus niet bevoegd is om boetes uit te delen. “Buiten dat hebben ze primair de taak om een incident veilig te stellen. Ze hebben dan niet altijd ruimte om boetes uit te schrijven,” aldus de woordvoerder.

Op de beelden is te zien dat de weggebruikers vlak langs de weginspecteur rijden.

Door: Nationale Transportgids