Sijben Bronboringen kiest voor IVECO Trakker 8x8

Het maakt niet uit op welke ondergrond Sijben Bronboringen rijdt met hun nieuwe IVECO Trakker 8x8, want deze trekt gemakkelijk door ieder terrein heen. Op iedere gewenste plek kunnen zij diverse bronboringen uitvoeren met deze terreinwagen. Daarnaast zet Sijben Bronboringen de stap naar Euro 6 Step D door de komst van de IVECO Trakker. Hierdoor voldoet het aan de strengste milieueisen. Dit meldt IVECO. 

In haar zoektocht naar een nieuwe terreinwagen kwamen ze met hulp van enthousiaste concullega's in het loonwerk uit bij Charles Feijts Bedrijfswagens en IVECO. Sijben Bronboringen is niet over één nacht ijs gegaan en heeft telefonisch contact gezocht met een aantal IVECO rijders in de provincie Limburg. Vanuit hen kregen zij veel positieve informatie en een nadrukkelijk advies om een IVECO Trakker aan te schaffen. Deze is namelijk uitermate geschikt voor de bronboringen die het bedrijf uit Neer realiseert op het ruwe terrein.

Speciale IVECO Trakker

"We zijn erg onder de indruk van zijn off-road capaciteit”, vertelt Sijben. “Daarnaast zijn we erg blij met de opbouw van onze nieuwe IVECO Trakker met een GVW van 44 ton. Deze is uitgerust met 450 pk, een zuinige 13-liter motor, een Palfinger laadkraan om de casings (boorbuizen) te manipuleren, een 10 meter lange boormast die ingezet wordt om te kunnen boren en een stationaire extra IVECO motor die het geheel aandrijft. Door de aanwezigheid van vijf hydraulische pompen kan deze motor blijven draaien op 800 toeren. Sijben Bronboringen hoeft dus geen PTO-uren te maken.” Wim Bisschop voegt als Verkoopadviseur bij Charles Feijts Bedrijfswagens hieraan toe: "Er zijn tevens aan aantal componenten verplaatst om de IVECO Trakker zó compact mogelijk op te kunnen bouwen. Je kunt dan denken aan onder andere luchtfiltertanks, dieseltank, accu's en luchtketels."

Pulsboormachine

Een 180 kilowatt sterke IVECO motor helpt Sijben Bronboringen om door een grindlaag heen te boren. Sijben: "De Conrad PBM200 pulsboormachine op onze IVECO Trakker bestaat uit een lange boormast in combinatie met een CRT419 draaitafel, met een draaimoment van 5.000 kg en een hefmoment van 25 ton. Hiermee kunnen wij tot maximaal 76 meter diep boren. In samenwerking met Conrad-Stanen BV is deze boormachine speciaal voor Sijben Bronboringen ontwikkeld, waardoor deze uniek is in zijn klasse." Deze machine is specifiek afgestemd op het uitvoeren van pulsboringen. Daarnaast is de truck uitgerust met een eigen watervoorziening van 6000 liter, zodat het meer dan voldoende water aan boord heeft om te boren.

Door: Nationale Transportgids