Combinatie van ongeluk en recreatieverkeer zorgt voor drukte op A58

Recreatieverkeer naar de kust en een ongeluk bij Waarde aan de Westerschelde kust hebben vanochtend voor lange files gezorgd op de A58 in Zeeland. De vertraging tussen Kapelle en Bergen op Zoom liep de op tot een uur. Dit meldt PZC. 

Het ongeluk, een kop-staartbotsing, gebeurde rond 9.50 uur op een viaduct over de Oude Rijksweg tussen Kruiningen en Waarde. Bij het ongeluk raakte niemand gewond, wel werd de rechter rijbaan afgesloten. Dat zorgde voor een flinke file. Aanvankelijk raadde Rijkswaterstaat automobilisten aan om vanaf Rilland via de Oude Rijksweg een alternatieve route te kiezen, maar ook op deze 'sluiproute' liep het verkeer vast.

De files zorgden voor vertragingen van een uur. De problemen werden maar langzaam kleiner door mensen die verkoeling zochten aan de kust.  Rond 13.00 uur was de grootste drukte voorbij en kon iedereen weer goed doorrijden.

Ook elders in de provincie Zeeland was het druk op de weg vanochtend. Op de N59 tussen Bruinisse en Zierikzee reed het langzaam, evenals op de N57 bij Middelburg – Neeltje Jans – Brouwersdam.


Door: Nationale Transportgids