Toll Transport gaat de weg op met twee nieuwe IVECO S-WAY's

Toll Transport begon in 2017 klein met één truck en is in krap drie jaar tijd uitgegroeid tot een transportbedrijf met dertien trekkende eenheden. Door een knap staaltje ondernemingsvermogen en lef zet het transportbedrijf uit Sint-Hubert nieuwe stappen vooruit met de komst van twee IVECO S-WAY's. Dit meldt IVECO.

Vader Jan is samen met zijn zonen- en mede-eigenaren Sjors en Joris enorm trots op de ontwikkeling die zij met Toll Transport hebben gemaakt. Het bedrijf zet zich als charter in voor diverse klanten in Nederland. Van koeriersdiensten, levensmiddelentransport en groupage tot het transport van bouwmaterialen of medicijnen, alles is mogelijk bij Toll Transport. De IVECO S-WAY's worden dus voor diverse doeleinden ingezet.

Specificaties IVECO S-WAY

De IVECO S-WAY's beschikken over 460 pk, een geautomatiseerde Hi-Tronix 12-traps versnellingsbak, Alcoa velgen, lederen stuurwiel en een geïntegreerde standairco en standkachel. Daarnaast zijn de nieuwe aanwinsten van Toll Transport uitgerust met een XP Fuel Pack, intarder, Hi-Cruise Predictive Shifting, GPS Predictive Drive, Smart Dynamo en het Eco-Roll systeem, zodat de chauffeurs met de IVECO S-WAY zuinig de weg op gaan.

Eerste ervaringen positief

De eerste ervaringen met de trucks zijn zeer positief, zo vertelt vader Jan. “Ik sta écht versteld van de trekkracht! Je voelt bijna niet dat je 25 ton in de trailer hebt zitten, zodra je het gaspedaal intrapt. Daarnaast ben ik ook zeer te spreken over de aandrijflijn, versnellingsbak en motor van onze IVECO's. Deze werken perfect samen met alle aanwezige rijassistentiesystemen, waardoor je zeer zuinig kunt rijden. Ik hoef bijvoorbeeld niet in te grijpen, zodra ik rijd op de ring rondom Parijs. De IVECO S-WAY trekt netjes vaart en houdt deze goed vast. Bovendien kun je ook altijd perfect afstand houden op je voorligger, zonder dat je snelheid onnodig verminderd.”

Door: Nationale Transportgids