Politie vindt 2.800 kilo gestript koperdraad bij logistiek bedrijf

In samenwerking met de douane heeft de politie eerder deze week drie mannen aangehouden op verdenking van heling van 2.800 kilo gestript koperdraad. De partij koperdraad werd bij een controle gevonden bij een logistiek bedrijf in Veenendaal. Dit meldt Transport Online.

De aangehouden verdachten zijn een 48-jarige Nederlander die woonachtig is in Amsterdam en twee Bulgaarse mannen van 36 en 57 die allebei geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Bij een controle vond de douane de partij gestripte koperdraad. Deze stond klaar om verzonden te worden naar Engeland en viel op omdat de benodigde speciale documenten voor de zending niet aanwezig waren. Al gauw werd duidelijk dat er diezelfde dag nog meer koperdraad geleverd zou worden, en toen lichtte de douane de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid in.

Uit het onderzoek blijkt dat de koperdraad waarschijnlijk afkomstig is van een Nederlandse netbeheerder. De partij is in beslag genomen, evenals de bestelbus waarin deze werd vervoerd. Nadat de mannen werden aangehouden bleek dat de Nederlandse man in België nog een gevangenisstraf van vijf jaar moet uitzitten.

Door: Nationale Transportgids