ROVZ organiseert opnieuw Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), Provincie Zeeland en ROVZ partners organiseren samen voor het derde jaar in september de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. De verschillende activiteiten die deze maand aan bod komen hebben als doel meer aandacht te vragen voor dit onderwerp. Dit meldt de provincie Zeeland.

Zeeland is een uitgestrekte provincie. Er is één snelweg en er zijn veel vrij rustige lange plattelandswegen met bochten en bomen erlangs. Dat heeft zijn charme, maar ook het nadeel dat de concentratie afneemt van weggebruikers. Naast het veiliger maken van wegen is het belangrijk het gesprek aan te gaan over veilig gedrag op de weg, met als doel het aantal verkeersslachtoffers omlaag brengen, aldus gedeputeerde Harry van der Maas. Vandaar ook dat de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid opnieuw wordt georganiseerd. “Elke Zeeuw moet 's avonds veilig kunnen thuis kunnen komen. Rekening houden met elkaar en veilig rijgedrag kunnen hieraan bijdragen.”

Voor meer informatie over de activiteiten rondom de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid, zie de website van het ROVZ.

Door: Nationale Transportgids