Van Dooren Transport viert 125-jarig jubileum, wordt Hofleverancier

Van Dooren Transport uit Hillegom bestaat dit jaar 125 jaar, en heeft daarom afgelopen weekend het predicaat Hofleverancier ontvangen. Het bedrijf is al sinds 1895 in Hillegom gevestigd en wordt nu gerund door de vijfde generatie Van Dooren. Dit meldt TTM.

In 1895 richtte Dirk van Dooren, na jaren persoonlijk koetsier van de burgemeester van Hillegom te zijn geweest, zijn eigen bedrijf op: een stalhouderij voor paarden en de stalling en onderhoud van rijtuigen van welgestelde inwoners van Hillegom. Rond 1900 neemt zoon Jurrian Gerrit van Dooren de zaak over van zijn vader. De bollenteelt en -handel floreerde op dat moment in de streek, en Van Dooren stapte over op goederenvervoer, maar bleef ook specialist in personenvervoer, rouw- en trouwvervoer en een ambulancedienst voor de gemeente Hillegom.

In 1949 opende de derde generatie Van Dooren (wederom een Dirk) een nieuwe locatie in Breezand. Hij was één van de eersten die de uitdaging aandurfde om het transport naar de Bollenstreek met vrachtwagens uit te gaan voeren.

In 1986 stopte de vierde generatie Van Dooren met het taxi- en ambulancevervoer om de focus op de kernactiviteit te leggen: wegtransport, met name van bloembollen, planten en boomkwekerijproducten.

Sinds 2003 runt de vijfde generatie Van Dooren het familiebedrijf. Dick, Alex en Jurgen hebben samen een aantal strategische overnames uitgevoerd, waardoor Van Dooren Transport nu drie bedrijfslocaties, 40 wagens en 50 personeelsleden telt.

Jubileum

Op zaterdag 5 september kreeg Van Dooren Transport het predicaat Hofleverancier uitgereikt door Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Vanwege het coronavirus zijn de festiviteiten rond het jubileum geannuleerd, maar “wat in het vat zit verzuurt niet”, aldus Alex van Dooren.

Door: Nationale Transportgids