Parkeerschaamte: een kwart van de Nederlanders heeft er last van

Eén op de drie Nederlands vermijdt moeilijke parkeerplekken als er iemand bij hen in de auto zit, en maar liefst 24 procent schaamt zich voor zijn of haar parkeerkunsten. Dit blijkt uit een enquête van RDWdata.nl, waaraan 1.073 Nederlanders met rijbewijs meededen. Dit meldt RijschoolPro.

Vooral onder vrouwen heerst veel onzekerheid over parkeerkunsten. Een derde van alle vrouwelijke respondenten gaf aan zich te schamen voor hun parkeervaardigheden, en ruim de helft gaat uitdagende parkeerplaatsen het liefst uit de weg. Bij mannen komen deze aantallen lager uit: respectievelijk 12 en 20 procent.

Vrouwen zijn voorzichtiger

“Het bekende vooroordeel dat mannen beter kunnen rijden dan vrouwen, is niet waar”, aldus Peter Abrahamse, manager bij RDWdata. Hij legt verder uit: “In bijna alle statistieken rondom verkeersongelukken zijn mannen oververtegenwoordigd. Deze resultaten laten daarom vooral zien dat vrouwen een stuk voorzichtiger zijn in het verkeer. Waar mannen denken: ‘dat past wel’, nemen vrouwen eerder het zekere voor het onzekere.”

Door: Nationale Transportgids