VDL heeft het zwaar, vraagt opnieuw om overheidssteun

Bussen- en autoproducent VDL Groep doet opnieuw een beroep op overheidssteun voor bedrijven die zwaar getroffen zijn. Voor de tweede fase van de regeling voor loonkostensubsidie dient het Eindhovense industriële concern een aanvraag in. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. 

Bedrijven die door de coronacrisis getroffen zijn en gebruik willen maken van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) moeten een omzetverlies van minimaal 20 procent lijden over de periode van 1 juni tot en met 30 september. Tot 90 procent van de loonkosten krijgen zij dan vergoed.

50 miljoen

Voor de maanden maart tot en met mei maakte VDL al eerder gebruik van de NOW-regeling. Met een subsidie van zo’n 50 miljoen euro was de onderneming de grootste ontvanger in Zuidoost-Brabant.
Het internationaal industrieel familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven maakt onder meer auto's (VDL Nedcar), bussen en onderdelen voor de hightechindustrie. Daarnaast is VDL een belangrijke toeleverancier van DAF. Door de coronacrisis is zowel de auto-industrie als de bussensector hard getroffen.

Door: Nationale Transportgids