P. van Erp & Zonen uit Drunen zet twee nieuwe Scania’s in

Container en Recyclingbedrijf P. van Erp & zonen uit Drunen nam recent een heel bijzondere haakarmtruck in gebruik. Directeur Paul van Erp liet de 25 tons installatie van VDL monteren op een nieuwe Scania R520 V8. Het bedrijf moderniseert met regelmaat het wagenpark om de klanten met het meest efficiënte materieel van dienst te zijn. In dit kader werd dus recent de nieuwe Scania aan de vloot toegevoegd. “Waarom Scania? Dat is voor deze toepassing gewoon de beste keuze”, vindt Van Erp. Dit meldt Scania.

Van de twaalf trucks die binnen de transportvloot van P. van Erp & Zn rijden zijn er inmiddels vier van het merk Scania. Het bedrijf kiest bewust voor een meermerkenbeleid en kijkt per toepassing welk voertuig daarvoor op dat ogenblik het  meest geschikt is. Het recyclingbedrijf heeft met een eerdere Scania V8 in het wagenpark de nodige ervaring opgedaan wat betreft de betrouwbaarheid en de levensduur. “Die is nu met zeven ton op de klok alweer twaalf jaar oud. Ondanks zijn staat van dienst doet hij nog dagelijks het zware werk waarvoor hij bedoeld is. Daarom was de keuze voor een nieuwe Scania V8 niet zo’n moeilijke,” vertelt Paul van Erp.

Voertuigen gaan lang mee

P. van Erp & Zn rijdt lang met de voertuigen met lage gemiddelde jaarkilometrages van circa 50.000 kilometer per jaar. Het is een bewuste keuze om de voertuigen niet sneller in te ruilen. “Een moderne truck – en zeker een Scania V8 – kan makkelijk tien tot twaalf jaar probleemloos dit zware werk blijven doen. Wanneer zo’n voertuig goed wordt onderhouden en op de juiste manier wordt ingezet is een dergelijke truck zijn investering meer dan waard,” licht Van Erp toe.

Scania G320 als portaaltruck

De V8 is overigens niet de enige auto die Van Erp kocht. Daarnaast kocht het bedrijf nog een Scania G320 4x2 met een verlengde dagcabine. Deze wordt als portaaltruck ingezet. Aangezien dit voertuig met name binnen de stedelijke gebieden ingezet zal worden is het uitgerust met extra zijramen om het zicht rondom verder te optimaliseren. Dit biedt de chauffeur meer overzicht waardoor de veiligheid wordt verbeterd. Verder is ook dit voertuig in de bekende huisstijl van P. van Erp & Zn uitgevoerd.

Door: Nationale Transportgids