Reclameborden langs de weg te grote afleiding voor automobilisten

Volgens de Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) zorgen de reclameborden en -zuilen die langs de Nederlandse wegen te vinden zijn voor te veel afleiding voor automobilisten. Deze afleiding kan zorgen voor verkeersongelukken en daarom wil de VVS dat er een verbod komt op reclameborden langs de weg. Dit meldt RijschoolPro.

“We ageren allemaal tegen het gebruik van de smartphone achter het stuur, maar tegelijkertijd wordt wel toegestaan dat dit soort zuilen chauffeurs afleidt”, zegt VVS-voorzitter Nelly Vollebregt in De Telegraaf. De vereniging is verontwaardigd over dit beleid en wil dat Rijkswaterstaat, gemeenten en provincies stoppen met het afgeven van vergunningen voor reclameborden en -zuilen langs de weg. De VVS is vooral bezorgd over digitale borden waarop meerdere, verspringende boodschappen getoond worden.

Reactie van het ministerie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in een reactie aangegeven dat er richtlijnen zijn voor de reclamezuilen langs wegen. De zuilen of borden moeten altijd op een vaste afstand van de rechterrijstrook geplaatst worden, en op digitale schermen mogen binnen één boodschap geen bewegende beelden vertoond worden.

Door: Nationale Transportgids