Rode kruizen genegeerd na ongeluk op A4, twee bestuurders aangehouden

Afgelopen nacht is de A4 in de richting Rijswijk enige tijd afgesloten geweest vanwege een botsing tussen een auto en een busje. Er vielen geen gewonden, maar één van de bestuurders is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Na het ongeluk werden de rode kruizen boven de weg door meerdere automobilisten genegeerd. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Ter hoogte van het Prins Clausplein kreeg de auto die betrokken was bij het ongeluk een klapband, waarna deze naar de vluchtstrook reed. Vervolgens werd de auto van achteren aangereden door het busje. Deze raakte daarna de vangrail en kwam overdwars op de weg tot stilstand. Geen van beide bestuurders raakten gewond. De politie zette de weg af en heeft beide bestuurders een blaastest laten doen. De bestuurder van het busje is daarop aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Rode kruizen negeren

Na het ongeluk en de afzetting van de weg negeerden meerdere automobilisten de rode kruizen boven de weg. Zij krijgen een bekeuring op de mat van het CJIB, zo geeft de politie aan. Eén automobilist ging iets verder dan alleen het negeren van een rood kruis en reed met volle snelheid op één van de politieagenten af. De agent kon nog net op tijd aan de kant springen. De bestuurder is aangehouden en wordt ook verdacht van rijden onder invloed.

Door: Nationale Transportgids