OM eist drie jaar cel en tbs tegen brandstichter CBR-examencentrum

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de man die wordt verdacht van het aansteken van de brand in het examencentrum van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk in januari. De 39-jarige man uit Den Haag was gefrustreerd omdat hij al acht keer was gezakt voor zijn praktijkexamen. Dit meldt de NOS.

“Sorry, ik was die dag mezelf niet”, zei Ahmad B. in de rechtbank. Hij geeft aan dat het niet zijn bedoeling was om het examencentrum van het CBR af te laten branden. Volgens het OM heeft de man met benzine kasten en wanden in het pand in brand gestoken. Zelf zegt de Hagenaar dat het een schreeuw om aandacht was.

De officier van justitie claimt dat B. geobsedeerd is door het halen van zijn rijbewijs omdat hij graag chauffeur wil worden. Hij schijnt al 7000 euro te hebben uitgegeven aan deze wens. Volgens deskundigen lijdt de man aan een persoonlijkheidsstoornis waardoor hij denk dat hij door iedereen wordt benadeeld. Dat zou reden zijn voor tbs. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De brand richtte in januari veel schade aan, waardoor duizenden theorie- en praktijkexamens niet konden doorgaan of verplaatst moesten worden.

Door: Nationale Transportgids