Ook na de vakantie minder drukte tijdens de ochtendspits

Hoewel na komend weekend ook de laatste schoolvakanties zijn afgelopen, zal de ochtendspits voorlopig erg meevallen, zo blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau. Zeker een kwart van de werknemers geeft aan ook in september nog vier of vijf dagen thuis te blijven werken. Dat heeft veel invloed op het wegverkeer. Dit meldt De Telegraaf.

Het verschil in drukte op de weg zal vooral in de Randstad duidelijk zijn, omdat daar de meeste thuiswerkers zijn. “In Flevoland blijkt het percentage thuiswerkers met 36 procent het hoogst, op de voet gevolgd door Utrecht, Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Holland”, aldus Rico Luman van ING.

Gebruikelijke files

De ANWB denkt ook dat de gebruikelijke files tijdens de ochtendspits grotendeels uit zullen blijven na de zomervakantie. “Komend weekeinde eindigen de laatste schoolvakanties en vanaf maandag verwachten wij weer meer woon-werkverkeer op de weg. Maar als het verzoek om zoveel mogelijk thuis te werken wordt opgevolgd, zullen tijdens de ochtendspits de structurele files uitblijven”, zegt Arnaud Broekhuis, manager verkeersinformatie bij de ANWB. Wel kan dit als gevolg hebben dat het overdag wat drukker wordt op de weg, waardoor er dan opstoppingen kunnen ontstaan. Ook tijdens de avondspits is de kans hierop iets groter.

Door: Nationale Transportgids