Vrachtwagenchauffeur komt in actie na zien ongeluk op A32 en voorkomt erger

Vanochtend heeft een vrachtwagenchauffeur goed ingegrepen nadat hij getuige was van een ongeluk op de A32 bij Steenwijk. Daar waren een bedrijfsbusje en een andere vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. De alerte vrachtwagenchauffeur heeft mogelijk veel leed kunnen voorkomen door zijn scherpe actie. Dit meldt De Stentor.

De chauffeur zag het ongeluk gebeuren en schoot direct te hulp door zijn vrachtwagen schuin op de snelweg te zetten. De weg werd daardoor geblokkeerd, waardoor de chauffeurs van het bestelbusje en de andere vrachtwagen geen gevaar liepen op verdere ongelukken. De politie reageert vol lof op de actie van de chauffeur: “Hulde voor de chauffeur van Giesing en zn. Door zijn alerte optreden werd erger voorkomen”, schrijft politieagent Hilda van der Walle op sociale media.

De chauffeur van het bedrijfsbusje is nagekeken door ambulancepersoneel maar bleek niet mee naar het ziekenhuis te hoeven. Met de vrachtwagenchauffeur bleek ook alles in orde te zijn. Hij had amper schade aan zijn voertuig en kon verder rijden.

Door: Nationale Transportgids