Speciale IVECO Trakker 6x6 voor Gebroeders Vos B.V.

John Timmermans, eigenaar van Gebroeders Vos B.V. uit Goirle, heeft onlangs een nieuwe IVECO Trakker 6x6 in ontvangst genomen. Het straat- en hoveniersbedrijf gaat als een van de eersten in de regio Tilburg met een 21-tons Effer laad- en loskraan de weg op in onder andere Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Berkel-Enschot, Udenhout en Oisterwijk. Dit meldt IVECO.

Gebroeders Vos kan letterlijk bouwen op een sterk bouwvoertuig met 450 pk. De IVECO Trakker is voorzien van een mechanische gestuurde wide spread achteras. Hierdoor is een laadvermogen haalbaar van circa zeventien ton. Daarnaast is de IVECO Trakker uitgerust met een 21-tons Effer laad- en loskraan die een reikwijdte kent van zo'n 12,5 meter en tot ongeveer 1.800 kilogram kan grijpen. Hiermee heeft Gebroeders Vos een primeur te pakken, omdat zij als een van de eersten met dit type laad-en loskraan van Effer de weg op gaan in de regio Tilburg. Deze kraan is geleverd door Kluytmans Service BV. John Timmermans heeft tijdens de configuratie van de IVECO Trakker verder gekozen voor een container kabelsysteem van VDL uit Hapert, waardoor het in smalle straten gemakkelijk kan laden en lossen.

Werkwijze volgens CO₂-Prestatieladder

Sinds twee jaar werkt Gebroeders Vos volgens de CO₂-Prestatieladder, omdat het duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan. CO₂-reductie is daarbij een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, waar de IVECO Trakker een essentieel aandeel in levert. Gebroeders Vos stapt namelijk over van een Euro 5 naar Euro 6 Step D truck van de laatste generatie. Daarnaast maakt de IVECO Trakker geen gebruik van EGR of een actieve roetfilter voor de nabehandeling van uitlaatgassen. De SCR-technologie in de nieuwe terreinwagen helpt Gebroeders Vos om de bedrijfskosten te drukken, omdat het onder andere kan rekenen op een laag brandstofverbruik.

Door: Nationale Transportgids