Vijf weekendafsluitingen door groot onderhoud A12

Rijkswaterstaat voert tussen 28 augustus en 5 oktober groot onderhoud uit op de snelweg A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord in beide richtingen. Het werk vindt in vijf weekenden plaats met gefaseerde afsluitingen, zowel in de richting Utrecht als de richting Arnhem. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Tijdens de afsluitingen van de snelweg A12 wordt het asfalt vervangen en versterkt. Hiermee zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd tot 30 minuten tijdens de werkzaamheden.

Gedeeltelijke afsluitingen A12

Het groot onderhoud wordt uitgevoerd in deeltrajecten van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur en vindt plaats in vijf verschillende weekenden:

  • Vrijdag 28 augustus tot maandag 31 augustus: Van knooppunt Grijsoord tot aan knooppunt Maanderbroek in de richting van Utrecht
  • Vrijdag 4 september tot maandag 7 september: Van knooppunt Maanderbroek tot aan de aansluiting Oosterbeek in de richting van Arnhem
  • Vrijdag 11 september tot maandag 14 september: Van knooppunt Maanderbroek tot aan de aansluiting Oosterbeek in de richting van Arnhem
  • Vrijdag 25 september tot maandag 28 september: Van Veenendaal-West tot aan knooppunt Maanderbroek richting Arnhem
  • Vrijdag 2 oktober tot maandag 5 oktober: Van knooppunt Maanderbroek tot aan Veenendaal-West richting Utrecht

Tijdens de weekendafsluiting 4 tot 7 september wordt ook de op- en afrit bij de aansluiting met de Poortwachter 'omgeklapt'. Dit maakt onderdeel uit van het project Parklaan van de gemeente Ede.

Overige werkzaamheden A12

De aannemer onderhoudt waar nodig tegelijkertijd de bermen, de verlichting en geleiderails. Wanneer dit buiten de afsluiting plaatsvindt moet het verkeer rekening houden met een tijdelijke snelheidsverlaging.

Door: Nationale Transportgids