ANWB biedt met occasionlabel meer zekerheid bij aanschaf gebruikte auto

De ANWB wil leden met de introductie van een nieuw occasionlabel meer zekerheid bieden bij de aanschaf van een gebruikte auto. De vereniging vraagt speciaal geselecteerde bedrijven die occasions aanbieden de auto’s van dit label te voorzien. Het label biedt zes maanden garantie op de auto en neemt voor de koper, die aanspraak maakt op de garantie, de zorg van de claim uit handen. Dit meldt de ANWB.

Moeizame garantieonderhandelingen en vervelende garantiebepalingen - een veelgehoorde klacht van ANWB-leden - tussen koper en verkoper behoren daarmee tot het verleden. De professionele partij die dat op zich zal nemen en veel vertrouwen geniet in de automotive sector is Autotrust.

Onafhankelijke partij

De ANWB wil het label aan het einde van dit jaar introduceren. De vereniging is er van overtuigd dat de consument gebaat is bij goede occasions en van een onafhankelijke  partij, die geen belang heeft bij de verkoop en koop, maar die hen wel helpt en gespecialiseerd is in de afwikkeling van de garantie. Zo spreekt Autotrust zowel de taal van de ondernemer als van de klant.

Betrouwbare occasions

Het ANWB occasion label is een volgende stap in de service aan leden in het vinden van een goede en betrouwbare occasions. Sinds vorig jaar biedt de ANWB-site al een actueel occasionaanbod waar autobedrijven gratis hun occasions aanbieden. Dit aanbod is door ANWB experts verrijkt met richtprijzen volgens de ANWB koerslijst, een berekening van maandelijkse autokosten inclusief afschrijving, de ANWB Autotest. Ook  de bevindingen van de Wegenwacht van de verschillende auto’s en types zitten daarbij.

Door: Nationale Transportgids