File door brand in vrachtwagen met varkens op de A50

Op de A50 tussen knooppunt Grijsoord en Renkum is vanochtend een vrachtwagen met varkens in brand gevlogen. Bij de brand zijn meerdere varkens omgekomen. Vanwege de bergingswerkzaamheden moeten automobilisten rekening houden met vertraging op deze route. Het vuur is inmiddels wel gedoofd. Dit meldt De Gelderlander.

De brand in de vrachtwagen ontstond rond 07.00 uur door een vastgelopen rem die begon te roken, waarna de brand uitbrak. De vrachtwagen vervoerde 195 varkens, waarvan er enkele zijn overleden door de brand. Een dierenarts die ter plaatse kwam na het ongeluk heeft daarnaast nog ongeveer tien varkens afgemaakt omdat ze zware verwondingen hadden opgelopen door de brand.

Omdat de vrachtwagen niet meer verder kan rijden moesten de varkens overgeladen worden in een andere vrachtwagen. Dit gebeurde op de snelweg. Ook moet het wegdek eerst nog flink gereinigd worden voor de weg weer vrijgegeven kan worden. Zo ligt er onder andere olie en ontlasting van de varkens op de snelweg.

Twee rijstroken zijn dicht wegens de opruimwerkzaamheden en er staat op moment van schrijven ongeveer zes kilometer file.

Door: Nationale Transportgids