Inspectie SZW gaat strenger controleren op naleven coronaregels

De Inspectie SZW vindt dat bedrijven lang genoeg de tijd hebben gehad om de juiste maatregelen te treffen om te voldoen aan de coronaregels voor de werkvloer. Daarom worden er vanaf nu meer inspecties uitgevoerd en zal er ook strenger worden opgetreden. Dit meldt evofenedex.

De Inspectie SZW heeft tot nu toe bijna 2800 meldingen gekregen van onveilige situaties op de werkvloer die te maken hebben met de gevolgen van het coronavirus en heeft tegen 30 bedrijven daadwerkelijk opgetreden. Deze bedrijven kregen een officiële waarschuwing en de aankondiging dat ze een boete zouden krijgen als er weer een overtreding werd geconstateerd.

Meldingen

De meldingen komen voor het grootste deel uit de groot- en detailhandel. Opvallend is dat de meeste meldingen uit gebieden komen waar momenteel een heropleving van het coronavirus plaatsvindt, zoals Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland. Mensen melden vooral zaken als slechte hygiënische omstandigheden en het niet houden aan de anderhalve meter afstand.

Evofenedex benadrukt dat het voor werkgevers noodzakelijk is om hun coronaprotocol toe te voegen aan de verplichte Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Lees daar meer over op de website van evofenedex.

Door: Nationale Transportgids