Wethouder blijkt ook vervoersmanager verdacht transportbedrijf

Wethouder Geert Post uit Urk ligt onder vuur nu blijkt dat hij heeft verzwegen ook vervoersmanager te zijn van het transportbedrijf van zijn zoon (32). De zoon in kwestie is opgepakt in de haven van Calais op verdenking van drugssmokkel. Er werd voor bijna 16 miljoen euro aan harddrugs in zijn vrachtwagen gevonden. Dit meldt De Stentor.

De burgemeester en fractievoorzitters op Urk komen vanavond bij elkaar voor een spoedvergadering over de kwestie, waarin ze opheldering eisen van Post (54). Ze willen weten wat voor rol Post precies speelt in het verdachte transportbedrijf en waarom hij zijn positie heeft verzwegen voor de gemeenteraad. Post is sinds 2010 wethouder in de gemeente Urk. Een wethouder is verplicht om een nevenfunctie te melden voordat hij of zij deze daadwerkelijk aanneemt.

JP Trans Urk

Zijn zoon, de eigenaar van transportbedrijf JP Trans Urk, zit voorlopig vast in Engeland, maar heeft vorige week in een zitting verklaard onschuldig te zijn. In zijn vrachtwagen werd tussen de bloemen 419 kilo harddrugs gevonden, waaronder cocaïne en speed. Omdat de controle werd gedaan achter de douane op Engels grondgebied is hij overgebracht naar Engeland. Daar blijft hij tot zeker 1 september vastzitten.

Door: Nationale Transportgids