Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

'Nederlanders zijn slecht op de hoogte van verkeersregels vakantieland'

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
Nederlanders die naar het buitenland op vakantie gaan blijken slecht op de hoogte van de verkeersregels en verkeersborden in hun land naar keuze, zo blijkt uit de ANWB Vakantie Verkeersquiz die 120.000 Nederlanders hebben ingevuld. De deelnemers konden kiezen uit verkeersvragen over Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en België. De tests werden slecht tot zeer slecht gemaakt. Dit meldt de ANWB.

In de quizzen werden tien vragen gesteld over onder andere verkeersregels, verkeersborden, tankstations en milieuzones. Nederlanders blijken het beste op de hoogte te zijn over de regels in Frankrijk, terwijl de slechtst gemaakte quiz die over Duitsland was.

Veiligheid

Volgens de ANWB is het logisch dat Nederlanders niet alle regels die afwijken van die in Nederland precies kennen. Wel is het zorgwekkend dat ook vragen die direct gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid slecht gemaakt werden. Veel Nederlanders zijn bijvoorbeeld niet op de hoogte van de maximumsnelheid buiten de bebouwde kom in hun vakantieland. Ook bij de voorrangsregels gaat het vaak mis. Zo blijken veel mensen niet bekend te zijn met de lokale varianten op de haaientanden: 87 procent van de mensen die naar Duitsland op vakantie gaat kent de Duitse variant niet. Het niet kennen van de juiste voorrangsregels kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Ook bij tanken in het buitenland gaat het soms mis. Zo denkt 11 procent van de vakantievierders die naar Frankrijk gaan dat Gazole gewone benzine of E10 is. In werkelijkheid is dat diesel.

Door: Nationale Transportgids

29 september '22 ( 9:18)

Code geel in noorden en midden van het land vanwege dichte mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van donderdagochtend.

28 september '22 (13:14)

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

27 september '22 (16:01)

Trekker verliest oplader in Wormerveer, vrachtwagen strandt op kruispunt

In Wormerveer op de Wandelweg is een oplegger van een trekker losgeraakt. Dit gebeurde omstreeks 11:00 uur. De weg is helemaal geblokkeerd door een gestrande vrachtwagen. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (15:12)

Elektrische deelscooters verdwijnen uit straatbeeld van Utrecht

In Utrecht verdwijnen de elektrische scooters uit het straatbeeld. De gemeente ziet weinig waarde in de groene Tier-scooters en de elektrische deelfietsen zouden net zo handig zijn. Hiervan komen er 500 stuks bij in de Domstad. Dit meldt DUIC.

27 september '22 (14:23)

Ga je op de weg? Let dan op in Zuid-Holland en Zeeland: code geel

Voor vandaag en morgen is code geel afgegeven door het KNMI. Het geldt voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Transport in deze regio moet rekening houden met overvloedige neerslag. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

27 september '22 (10:18)

Oplossing gezocht voor logistiek probleem? Ga dan naar deze vakbeurzen

In de logistiek ligt het innovatietempo op dit moment hoger dan ooit tevoren. Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next pakken 250 exposanten uit om de nieuwe oplossingen voor de logistikbranche aan te tonen. Dit meldt TTM.

26 september '22 (16:39)

Nieuwe MONO-campagne moet berichten onderweg sturen tegengaan

De campagne ‘Mij Nie Appen’ is voor het eerst gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

26 september '22 (16:12)

Finale NK Veiligste Chauffeur in Assen met zes Gelderse chauffeurs

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Op zaterdag 1 oktober is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben 20 vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Dat meldt TVM Verzekeringen.

26 september '22 (13:58)

Duitse DHL neemt meerderheidsbelang in Nederlandse orderverwerker Monta

De Duitse pakketbezorger DHL heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse orderverwerker Monta genomen. Hoeveel geld er met de aankoop gemoeid is, is niet bekend. De overeenkomst is nog wel onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring.