Scania levert bijzondere truck aan Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma en Scania hebben de handen ineengeslagen en zijn een partnerschap aangegaan. Eerder werd daarvoor al een overeenkomst gesloten en deze wordt nu concreet ingevuld met de aflevering van een bijzondere truck waarin een complete keuken en verzorgersruimte voor het team is ondergebracht. Op deze manier beschikt het team over onder andere eigen kookfaciliteiten en heeft zo een betere controle over de kwaliteit en de inhoud van de voeding van het team. Dit meldt Scania.

Deze bijzondere kooktruck is het eerste voertuig van vijf Scania’s die ingezet zullen worden ter ondersteuning van het Team Jumbo-Visma. De resterende vier zullen op een later tijdstip geleverd worden.

Samenwerking

Team Jumbo-Visma is een oer-Nederlands profsportteam dat zowel in het schaatsen als in de wielersport op wereldniveau presteert. Het team hanteert daarbij een model dat uitgaat van innoveren, kennis delen, optimaliseren, talentontwikkeling en krachten bundelen. Voor dat laatste gaat men partnerships aan met partijen die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de sportieve slagkracht van het team. Het partnership met Scania past volgens Scania zelf ook volledig in dit kader omdat beide partijen gaan voor de beste prestaties en de hoogste kwaliteit.

Scania R410

De nieuwe Scania R410 kooktruck is uitgerust met de zeer zuinige 13-liter 410 pk SCR-only motor. Deze motor heeft al enkele jaren een ijzersterke reputatie vanwege het lage brandstofverbruik. De motoren van dit platform hebben al menig brandstofrecord doen sneuvelen. Dat is niet alleen gunstig voor de portemonnee van de eigenaar maar ook voor het milieu; immers minder verbruik betekent ook minder CO2-uitstoot.

Door: Nationale Transportgids