Munckhof investeert in duurzaamheid: 20 nieuwe elektrische KIA’s

Afgelopen week heeft de Munckhof Groep twintig nieuwe KIA elektrische voertuigen ontvangen van KIA VDNS uit Venlo. Met de aanschaf van deze twintig KIA e-Souls investeert Munckhof in de verduurzaming van haar wagenpark. De voertuigen worden, samen met vijftien eerder aangekochte KIA e-Niro’s, vanaf begin augustus voornamelijk ingezet voor het WMO-vervoer van Avan. Dit meldt de Munckhof Groep.

Al geruime tijd houdt Munckhof zich bezig met de verduurzaming van haar wagenpark. Er wordt continu gefocust en doorontwikkeld op de overgang naar duurzame brandstoffen en/of elektrische voertuigen. Naast dat deze implementatie past bij de visie van Munckhof, wordt ook de vraag vanuit opdrachtgevers steeds groter.

Duurzaamheid

“In de aanbesteding voor het personenvervoer van Avan was duurzaamheid een belangrijke pijler. We hebben toen gezocht naar een duurzame mobiliteitsoplossing, wat heeft geresulteerd in de aanschaf van de nieuwe elektrische voertuigen. Dankzij deze investering kunnen wij nu en in de toekomst voorzien in 100 procent elektrisch vervoer”, aldus Erik van de Munckhof, directeur van Munckhof Techniek.

KIA

Ook bij KIA staat verduurzaming hoog op de agenda. De ontwikkelingen gaan in hoog tempo en de vraag naar elektrische auto’s is groot. “De KIA e-Soul en de KIA e-Niro behoren tot de best verkochte EV-modellen, dit is mede te danken aan de hoge actieradius en het zeer complete uitrustingsniveau”, vertelt Maarten Peters van KIA VDNS. “We zijn dan ook zeer verheugd om deze aan Munckhof te mogen leveren.”

Door: Nationale Transportgids