Scania Joure opent volledig vernieuwde werkplaats

Met de ingebruikname van een nieuwbouwpand in Joure heeft Scania Nederland de volgende stap gezet in haar omvangrijke dealernetwerk. De lokale dealer – Scania Joure – opende daar de poorten van een compleet nieuwe werkplaats met magazijn, kantine en kantoorfaciliteiten. Vanaf de tekentafel is het bouwen van een duurzaam pand een belangrijk uitgangspunt geweest. Tegelijk met de opening heeft de dealer de deuren van het oude pand gesloten. Dit meldt Scania. 

De nieuwe vestiging - vlak langs de A7 op een ruim opgezet industrieterrein en goed bereikbaar voor klanten, leveranciers en medewerkers – ligt hemelsbreed zo’n drieënhalve kilometer van de oude locatie. Qua omgeving en bereikbaarheid is het echter een wereld van verschil. Op een terrein met een totale oppervlakte van 1 hectare is een modern pand van 1.532 vierkante meter met vijf doorrijpoorten gebouwd. Circa 25 procent van het bebouwde grondoppervlak is ingedeeld voor magazijn, kantoor en kantine. De binnenhoogte in de werkplaats is met 720 centimeter hoger dan gebruikelijk om meer takelvrijheid te creëren. Daarnaast is het pand helemaal geschikt voor werkzaamheden aan LZV’s en toekomstige elektrisch aangedreven voertuigen. Op het buitenterrein is voldoende parkeergelegenheid gecreëerd. Ook werkzaamheden aan LNG/CNG voertuigen zijn voor Scania Joure geen probleem doordat het pand is uitgerust met een hiervoor geschikt veiligheidssysteem.

Energieneutraal

Scania Joure is het eerste pand in het Nederlandse Scania dealernetwerk wat volledig energieneutraal is ontworpen. De verlichting is volledig LED uitgevoerd en het pand is volkomen gasvrij; warmtepompen zorgen voor verwarming. Het gebouw is volledig voorbereid voor zonnepanelen en deze zullen binnen afzienbare termijn het pand van de nodige energie gaan voorzien. Afvalstromen worden gescheiden omdat duurzaamheid niet stopt bij het doen van investeringen.

Het nieuwe pand van Scania Joure is gebouwd op het bedrijventerrein De Ekers, direct gelegen langs de A7 richting Heerenveen. Het adres is Anewiel 5, 8502 VC Joure.

Door: Nationale Transportgids