Fihuma Groep kiest voor nieuwe Volvo FH 460 10x4

Fihuma Groep uit Rotterdam heeft een Volvo FH 460 10x4 tridem met zuig-/blaasopbouw in gebruik genomen. De totaalleverancier voor de bouw koos voor deze configuratie omdat Volvo Trucks maatwerk kon leveren om de gecompliceerde opbouw mogelijk te maken. Dit meldt Volvo Trucks.

Fihuma Groep zet de nieuwe aanwinst hoofdzakelijk in voor het verwijderen en aanbrengen van dakgrind op wooncomplexen en kantoren. “Voorheen zetten we alleen trekker-opleggercombinaties in bij deze werkzaamheden”, vertelt Eric Nijemanting, eigenaar van Fihuma Groep. “In overleg met onze vaste machineleverancier hebben we een nieuw concept uitgedacht waarmee we nu en in de toekomst voldoen aan milieueisen en we bovendien het te laden gewicht konden optimaliseren.”

Af fabriek 10x4-chassis

Na een uitgebreide oriëntatie koos Fihuma Groep voor een Volvo FH 460 10x4-chassis, dat door opbouwer Amphitec is voorzien van een zuig-/blaasopbouw. “Het is onze eerste Volvo-truck”, vertelt Eric. “Doorslaggevend in onze keuze was dat Volvo in staat bleek om onze technische wensen te vertalen naar een maatwerkoplossing. Het is een grote pre dat Volvo af fabriek een kant-en-klaar chassis levert. Daardoor is de levertijd korter en hoeven er geen aanpassingen aan het chassis te worden uitgevoerd.”

Volvo Dynamic Steering

De Volvo FH (GVW 47 ton) heeft twee 10-tons voorassen en is rondom luchtgeveerd. De tridem asopstelling draagt bij aan een optimale gewichtsverdeling. Door de liftbare, gestuurde naloopas in combinatie met het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering en de I-Shift-versnellingsbak is een bijzonder wendbaar en manoeuvreerbaar voertuig ontstaan. “De chauffeur is zeer tevreden over hoe soepel deze truck stuurt. Dat is ook een must omdat wij vaak in stadscentra en woonwijken moeten zijn, waar de ruimte soms beperkt is.”

Door: Nationale Transportgids