Opslag webshop

Inkoop, opslag en verzending zijn drie processen waar elke eigenaar van een webshop mee te maken heeft. Iedere webwinkel kent pieken en dalen in de verkoop. Tijdens een piekmoment wil je de beschikking hebben over voldoende opslag om uit te kunnen putten, terwijl je in minder drukke tijden juist de opslag iets wilt kunnen uitbreiden. Waar vind je veilige opslag voor producten uit je webwinkel, en waarom is dit zo belangrijk voor een ondernemer? 

Veilige opslag webshop op ieder moment 

Niks is zo veranderlijk als de verkoop binnen een webwinkel. In het slechtste scenario moet je ‘nee’ verkopen aan de bezoeker van je website, wanneer een product tijdelijk niet verkrijgbaar is. Om dit te voorkomen houden ondernemers graag vast aan een hoger opslagvolume. Hoewel startende ondernemers nog vaak kiezen voor opslag aan huis, is het veiliger om dit op een externe locatie te doen. Dit heeft diverse redenen. Externe opslag kent ten eerste meer mogelijkheden. Je bepaalt zelf de ruimte die je nodig hebt, en krijgt in ruil daarvoor een beveiligde omgeving om spullen op te slaan. Welke opslagcapaciteit is juist? Dat is afhankelijk van de omvang en structuur van producten.   
 
Met professionele opslag ben je verzekerd tegen schade ontstaan door wateroverlast, brand of diefstal. Jouw producten worden dus altijd veilig opgeslagen. Tevens wil je als lokale ondernemer snel kunnen schakelen. Opslag in de buurt zorgt ervoor dat je klanten nooit te lang hoeven te wachten op hun levering. Beloof je bijvoorbeeld ‘voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis’, dan moet je dit nakomen. Jij zorgt met gedegen en lokale opslag voor snelle service.  

Transport neemt tijd in beslag 

Ondernemen draait om het aangaan van risico’s, en tegelijk wil je die risico’s zo beperkt mogelijk houden. Zeker wanneer je jouw producten vanuit het buitenland importeert, dan kan transport al snel enkele dagen in beslag nemen. Als webshophouder is het verstandig om vooruit te kijken, en dat wil zeggen dat je altijd voldoende opslag moet aanhouden. Aangezien de consument verwacht dat zijn of haar product tegenwoordig binnen enkele dagen in huis is, wil je niet te veel afhankelijk zijn van (inter)continentaal goederenvervoer. Troef de concurrentie af met snelle levering, dankzij voldoende én veilige opslag van je webshopvoorraad dicht bij huis.       

Veilige opslag van producten 

Staat je eigen onderneming ingeschreven op je privé adres, dan loop je in de regel meer risico om het slachtoffer te worden van inbraak. Het is om die reden verstandig om zakelijk en privé bezit zoveel mogelijk fysiek te scheiden. Externe opslagruimtes beschikken standaard over een slot met gefaseerde beveiliging. Zodoende hoef je je geen zorgen te maken over zakelijk eigendom onder alle denkbare omstandigheden. Dit voorkomt een financiële strop op het moment dat je wel slachtoffer wordt van inbraak of andere vormen van vandalisme.  
 
Afsluitend vallen de kosten voor het huren van een externe opslagruimte vaak lager uit. De gemaakte huurkosten mag je namelijk scharen onder de bedrijfskosten, waardoor ze aftrekbaar zijn. Laat je als eigenaar van een webshop daarom goed informeren over de mogelijkheden van veilige opslag.