Voets Transport gaat groener de weg op met twee IVECO LNG-trucks

Voor het derde jaar op rij investeert Voets Transport uit Eersel in nieuwe IVECO LNG-trucks. Door de komst van twee IVECO S-WAY NP's met een zuinige Cursor 13 motor met 460 pk zet het de volgende stap in de vergroening van het wagenpark. Bovendien zit het in de startblokken voor BIO-LNG. Dit meldt IVECO.

Een aantal jaren geleden is Voets Transport begonnen met het verduurzamen van haar wagenpark. Dit gaat stapsgewijs in samenwerking met klanten als AB InBev, waardoor het inmiddels nu zes vrachtwagens op vloeibaar aardgas in haar vloot heeft. Deze bestaat door de laatste uitbreiding voor circa 10 procent uit LNG-trucks. “De eerste vier IVECO LNG-trucks bevielen ons erg goed qua bedrijfszekerheid en brandstofverbruik. Het was dan ook een logisch vervolg om twee IVECO S-WAY NP's aan te schaffen”, aldus Rob Voets.

Voordelig rijden op LNG

Uit cijfers is gebleken dat het gemiddelde brandstofverbruik van de LNG-trucks van Voets Transport zo'n één kilogram op vier kilometer is. Het brandstofverschil is zo'n 10 procent lager in vergelijking met een diesel aangedreven truck. Rob Voets voegt hieraan toe: “Een LNG-truck is duurder dan de diesel variant. Toch win je het terug door veel kilometers te rijden op de weg. De IVECO S-WAY NP verbruikt namelijk minder per gereden kilometer en je kunt tot 2023 rekenen op het MAUT-voordeel in Duitsland. Hierdoor bereik je sneller een omslagpunt in het voordeel van LNG.”

Door: Nationale Transportgids