Wolbers Transport Emmen failliet verklaard: genekt door concurrentie

De rechtbank van Noord-Nederland heeft Wolbers Transport Emmen BV gisteren failliet verklaard. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf zich niet staande kunnen houden doordat het voor transportbedrijven steeds lastiger wordt om winst te draaien. Dit meldt Transport Online.

Wolbers Transport heeft aan de curator aangegeven dat de concurrentie uit met name het Oostblok leidt tot prijzen die de kosten niet dekken, en dat het bedrijf daardoor failliet is gegaan. De curator verwacht niet dat er een doorstart zal plaatsvinden. De activiteiten lagen bij Wolbers al een aantal weken stil omdat de vrachtwagens waren ingenomen doordat de leasecontracten niet werden verlengd.

Begonnen als eenmanszaak

Wolbers Transport werd in 1942 opgericht in Emmen en begon als eenmanszaak. De oprichter van het bedrijf, meneer Kocks, voerde zelf het transport uit dat vooral agrarische producten en bloedvervoer betrof. Johan Wolbers was het eerste personeelslid, en nam het bedrijf over toen meneer Kocks plotseling overleed. Sinds 1995 werken er acht werknemers bij Wolbers Transport, en een aantal parttimers.

Door: Nationale Transportgids