Hulpdiensten gehinderd door tientallen auto’s op vluchtstrook A59

Woensdagavond werden hulpverleners die met spoed op weg waren een ongeval op de A59 geblokkeerd doordat er tientallen weggebruikers met hun auto op de vluchtstrook stonden. De politie schat in dat de hulpverleners hierdoor minuten later aankwamen bij de plek van het ongeluk. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Rond 19.15 raakten meerdere auto’s met elkaar in botsing op de A59 ter hoogte van de afrit Waspik. De hulpdiensten rukten met spoed uit, maar stuiten enkele honderden meters voor de plek van de ongeluk op een probleem. “Ze kwamen niet verder omdat de vluchtstrook geblokkeerd was door tientallen voertuigen die op de vluchtstrook stonden”, aldus de politie. Hierdoor liepen de hulpdiensten minuten vertraging op. Uiteindelijk bleek dat er bij het ongeluk geen zwaargewonden waren gevallen en dat niemand naar het ziekenhuis hoefde. “Maar dat weten wij op voorhand natuurlijk niet”, zegt de politie, die aangeeft dat elke seconde telt in deze situaties.

De automobilisten die op de vluchtstrook stonden krijgen allemaal een proces-verbaal voor onnodig gebruik van de vluchtstrook.

Door: Nationale Transportgids