36 Volvo FH-trucks voor transportbedrijf Van der Lee - Vervaeke Group

Met een order van 36 Volvo FH 420 4x2-trekkers zet transportbedrijf Van der Lee - Vervaeke Group in op vernieuwing en verdere verduurzaming van het wagenpark. De focus op brandstofefficiency en veiligheid waren belangrijke redenen om te kiezen voor Volvo Trucks. Dit meldt Volvo Trucks. 

De hoofdactiviteit van Van der Lee - Vervaeke Group is ADR-transport. “We richten ons hoofdzakelijk op het vervoer van chemicaliën voor de chemische industrie en distributeurs”, vertelt managing director Pim Rog. “Daarnaast zijn we actief in het transport van chemisch afval en bijzonder transport.”

Zuinig en veilig

Zuinig en veilig rijden zijn speerpunten bij Van der Lee - Vervaeke Group. Rog: “In het wegtransport draait het om efficiënt gebruik van brandstof, iets waar wij in ons bedrijf op allerlei manieren mee bezig zijn. We investeren in jong materieel, zorgen ervoor dat trucks en opleggers in topconditie zijn, monitoren de prestaties van chauffeurs en verzorgen trainingen om veilig en zuinig rijden te stimuleren.”

Volvo FH

De continue focus op het milieu en brandstofbesparing komt ook terug in de 36 nieuwe Volvo FH-trucks, die worden ingezet in de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk. “Voor het eerst hebben wij trucks bijvoorbeeld voorzien van I-See”, vertelt Rog. I-See gebruikt kaartgegevens om de topografie van de route te analyseren en stemt het schakel-, acceleratie- en motorremgedrag daar op af. “We merken dat dat in de praktijk bijdraagt aan een lager brandstofverbruik en dus ook een lagere CO2-uitstoot”, vertelt Rog.

Door: Nationale Transportgids