Vrachtwagenchauffeur komt om het leven bij ongeluk op A67

Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oost-Vlaanderen is gisteren omgekomen bij een ongeval op de A67 bij de Belgische grens. Bij het ongeval waren meerdere vrachtwagens betrokken. De snelweg is tot vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Het ongeluk vond dinsdag rond 15.40 uur plaats toen een tankwagen met twee andere vrachtwagens in botsing kwam en vervolgens vlam vatte. De tankwagen bevatte een brandbaar alcoholproduct en de inhoud van één van de vier tankcompartimenten brandde volledig op voor de brand geblust kon worden. De rest van de inhoud van de tank kon veilig worden overgepompt naar een andere tankwagen. Dit gebeurde dinsdagavond en duurde enkele uren. De snelweg werd vanochtend vroeg weer vrijgegeven.

Chauffeurs

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. De chauffeur die om het leven kwam bestuurde een vrachtwagen met rollen papier. Hij raakte beklemd doordat de cabine samengedrukt was. Een tweede chauffeur raakte lichtgewond en de derde bleef ongedeerd. 

Door: Nationale Transportgids