Tanken tijdens de coronacrisis: wat is er anders?

Het wegverkeer begint weer flink op gang te komen en daarmee wordt het ook weer drukker bij de benzinepomp. Tijdens de coronacrisis zijn de tankstations gewoon open, maar net als in de rest van de samenleving worden hier natuurlijk ook maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wat moet je precies weten over tanken in coronatijd?

Bij tankstations hangen altijd al dispensers met plastic wegwerphandschoenen voor wie de handen schoon wil houden van benzine. In tijden van corona hebben deze handschoenen een extra functie gekregen: het beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Per dag raken veel verschillende handen de vulpistolen bij een benzinepomp aan. Gebruik dus de wegwerphandschoenen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Het kan natuurlijk voorkomen dat de handschoenen op zijn. Daarom is het verstandig om zelf ook een flesje desinfecterende handgel en een pakje papieren zakdoekjes bij je te hebben.

Coronamaatregelen bij tankstations

De tankstations zelf nemen ook de nodige maatregelen. Contactoppervlakken zoals de vulpistolen, maar ook deurklinken en pinterminals, worden nog vaker schoongemaakt. Sommige tankstations hebben tijdelijk de toiletten gratis opengesteld zodat klanten hun handen kunnen wassen. Tankstations die ook eten verkopen blijven dat veelal nog steeds doen, maar het eten mag niet meer ter plekke worden opgegeten. Het kan dus alleen nog afgehaald worden.

De laatste tip is wellicht overbodig, maar het is toch belangrijk om te onthouden: zorg dat je altijd anderhalve meter afstand houdt van andere klanten én medewerkers. Op die manier houd je de situatie voor jezelf en anderen veilig.

Door: Nationale Transportgids
Bron: ANWB