Vraag naar LNG stijgt, vernieuwd LNG-station in Zwolle geopend

De vraag naar de brandstof LNG neemt toe, en om aan deze vraag te kunnen voldoen heeft PitPoint.LNG het LNG-station in Zwolle volledig vernieuwd. Het station heeft nu vier keer zo veel opslagruimte voor LNG en beschikt over veel van de nieuwste innovaties. Dit meldt TTM.

Het station aan de Kleefstraat in Zwolle is het oudste LNG-station van Nederland, maar nu ook het meest moderne. Het vernieuwde station heeft twee LNG-pompen met drie opstelplaatsen voor trucks rijdend op LNG. Het station is 24 uur per dag open, en de pompdisplays bieden uitleg in elf verschillende talen, zodat internationale chauffeurs ook gemakkelijk gebruik kunnen maken van de faciliteit. Er worden meerdere LNG-tankkaarten geaccepteerd, zoals Eurotrafic, AS24, DCB Energy, DKV en Romac.

Transportbedrijven stappen over op LNG

De vraag naar LNG groeit nu steeds meer transportbedrijven overstappen naar de brandstof, vanuit milieuoverwegingen maar ook omdat het financiële voordelen biedt. Begin dit jaar ging bijvoorbeeld de LNG-stimuleringsregeling van kracht. Transporteurs lijken blij te zijn met het vernieuwde LNG-station in Zwolle. “Regelmatig stonden wij in verband met toenemende drukte in de rij te wachten om te kunnen tanken”, vertelt Jan Spijkers, eigenaar van Jaks Trucking. “Nu kunnen we mooi tegelijkertijd terecht, zelfs tijdens het lossen van nieuwe LNG. Goed werk!”

Door: Nationale Transportgids