Extra flexibiliteit voor Kuijpers Transport met twee nieuwe Scania's

Kuijpers transport in Veghel nam onlangs twee nieuwe Scania P220 bakwagens in gebruik met de zescilinder zeven liter SCR-only motor. Hoewel Scania niet het hoofdmerk is bij Kuijpers, was de aanschaf een bewuste keuze. Vooral de veiligheid, het goede zicht rondom, de comfortabele instap en het goede verbruik gaf hier de doorslag. Dit meldt Scania.

“Wij zijn een transportbedrijf met 65 voertuigen dat van flexibiliteit de core-business gemaakt heeft,” vertelt directeur-eigenaar Bas Kuijpers. “Wij vormen de flexibele schil voor een twintigtal verschillende opdrachtgevers. Schaalgrootte is hier heel belangrijk. Het kan goed zijn dat één klant morgen plotseling elf voertuigen meer nodig heeft en een andere juist vier minder. Door onze omvang kunnen wij dat goed handelen. Beter dan een eigenrijder met één voertuig.”

Specificaties

De twee nieuwe Scania’s zijn opgebouwd als koelwagen. “We hebben nu in totaal acht Scania’s rijden”, vertelt Kuijpers. “Deze twee zijn er gekomen na een test met een demo. Daarbij viel ons de prettige afmetingen van de langere P dagcabine op waar zelfs een klapbed in zit. Dat is wel luxe. Verder is de instap uitstekend en vielen wij voor de grote ingebouwde veiligheid en het goede zicht rondom de auto. Want die extra binnenruimte die de chauffeur zo waardeert, maakt wel dat hij net zo breed is als een S. De zeven liter motor is precies wat wij zoeken: 220 pk voor 18 ton is meer dan genoeg en we verwachten dat de motor de zuinigheid brengt die wij wensen.”

Onderhoud

Bas hoopt dat de degelijkheid, die de auto uitstraalt, zich vertaalt in lage onderhoudskosten. “Wij doen maar 60 tot 70 duizend kilometer per jaar met onze bakwagens. Dus gaan ze bij ons zomaar elf jaar mee. Dan krijg je te maken met een heel ander slijtagepatroon dan bij een internationale trekker. Ga maar na hoeveel keer een chauffeur over die jaren in- en uitstapt. En wat dat betekent voor onderdelen als stoelwangen, sloten, portieren, maar ook startmotoren en contactsloten. Daar heeft Scania voor ons een naam hoog te houden als het gaat om de robuustheid. Daar hebben we alle vertrouwen in.”

Door: Nationale Transportgids