Logo_rijkswaterstaat_logo

De Velsertunnel in de snelweg A22 is van maandag 18 mei tot dinsdag 19 mei en van dinsdag 19 mei tot woensdag 20 mei in beide richtingen afgesloten voor verkeer. De afsluitingen vinden plaats van 20.00 tot 05.00 uur. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Weggebruikers van de snelweg A22 dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ruim tien minuten. Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen Velsertunnel

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats.

Omleidingen onderhoud Velsertunnel

Tijdens het onderhoud aan de Velsertunnel gelden de volgende omleidingen:

  • Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (snelweg A9) naar de Wijkertunnel. De extra reistijd bedraagt circa vijf minuten.
  • Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. De extra reistijd bedraagt ruim tien minuten.

Door: Nationale Transportgids