Extra reistijd op A16 tussen Zwijndrecht en Dordrecht door onderhoud

Rijkswaterstaat voert van woensdag 20 tot maandag 25 mei 2020 onderhoud uit op de snelweg A16, tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en de aansluiting met de autoweg N3. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van woensdag 20 mei 20.00 uur tot maandag 25 mei 05.00 uur. Tijdens de werkzaamheden blijft de snelweg A16 altijd beschikbaar voor doorgaand verkeer, maar zijn er minder rijstroken beschikbaar. Tijdens de werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Door files en omrijden, moeten weggebruikers rekening houden met vertraging die kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Ook tijdens de weekenden van vrijdag 5 tot en met maandag 8 juni 2020 en van vrijdag 12 tot en met maandag 15 juni 2020 voert Rijkswaterstaat op dit traject onderhoud uit.

Afsluitingen A16

Afrit 22 Zwijndrecht, komende vanuit Rotterdam, gaat dicht. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. In de Drechttunnel is, in beide richtingen, de linker tunnelbuis afgesloten. Vanuit richting Rotterdam blijft afrit 21 Dordrecht-Centrum bereikbaar via de rechter tunnelbuis. Tussen toerit 23 Hendrik Ido Ambacht en toerit 21 Dordrecht-Centrum zijn, in beide richtingen, twee rijstroken gesloten. In de nachtelijke uren zijn tussen toerit 22 Zwijndrecht en de Drechttunnel, in de richting van Breda, drie rijstroken gesloten.

Werkzaamheden A16

Het onderhoud is aan het Spoorviaduct, het Viaduct Koninginneweg, het viaduct over de Karel Doormanlaan, de Drechttunnel en het viaduct Sportlaan. Het werk bestaat uit het vervangen van asfalt, het slopen en aanbrengen van voegovergangen en onderhoud aan geleiderails.

Eerder onderhoud vanwege coronacrisis

Rijkswaterstaat en aannemer Van Gelder hebben besloten om deze wegwerkzaamheden eerder uit te voeren dan gepland. Op dit project wordt, zoals overal in Nederland, gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat minder mensen en materieel tegelijkertijd op een wegdeel kunnen worden ingezet. De partijen willen met het eerder uitvoeren van de werkzaamheden voorkomen dat, als de coronacrisis voortduurt, de in de zomer van 2020 geplande wegafsluitingen langer gaan duren en halen daarom een deel van de werkzaamheden naar voren.

Door: Nationale Transportgids