Weekendafsluitingen A28 wegens groot onderhoud

Rijkswaterstaat voert in de eerste twee weekenden van mei 2020 grootschalig onderhoud uit aan de snelweg A28 tussen knooppunt Lankhorst en aansluiting Zuidwolde (25). Daarbij is de rijbaan van de A28 in de richting van Hoogeveen afgesloten voor het wegverkeer. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden aan de snelweg A28 vinden plaats in de weekenden van vrijdag 1 mei tot en met maandag 4 mei en vrijdag 8 mei tot en met maandag 11 mei 2020. Gedurende deze weekenden gelden van vrijdagavond 20.00 tot maandagochtend 05.00 uur de volgende afsluitingen:

  • A28 in de richting van Hoogeveen tussen knooppunt Lankhorst en de afrit Zuidwolde (25)
  • knooppunt Lankhorst: de verbindingsweg tussen de snelweg A32 vanuit de richting Meppel naar de A28 in de richting van Hoogeveen
  • de afritten A28 De Wijk (24) en Zuidwolde (25) vanuit de richting Zwolle
  • de toerit A28 De Wijk (24) in de richting van Hoogeveen

Omleidingsroutes werkzaamheden A28

Het verkeer in de richting Groningen wordt omgeleid via de snelwegen A32 en A7. Verkeer vanuit de richting Meppel in de richtingen van Assen en Hoogeveen wordt omgeleid via de autoweg N375 en de A32. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoudswerkzaamheden wegen Nederland

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. De werkzaamheden op dit traject bestaan uit asfalteringswerkzaamheden en werkzaamheden aan bermen en geleiderail.

Door: Nationale Transportgids