Logo_rijkswaterstaat_logo

Rijkswaterstaat voert in de periode van donderdag 14 mei tot en met zaterdag 7 november 2020 groot onderhoud uit aan de snelweg A37 tussen knooppunt Holsloot en de Duitse grens. Dit onderhoud heeft betrekking op beide rijbanen en is nodig om de weg ook de komende jaren in goede conditie te houden. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Het werk wordt in delen uitgevoerd waarbij steeds één rijbaan over een lengte van ongeveer vijf kilometer wordt afgesloten. Het verkeer wordt daarbij via de andere rijbaan geleid, waarbij er voor elke richting slechts één rijstrook beschikbaar is. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes werkzaamheden A37

Het werk wordt uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase start op donderdagochtend 14 mei en duurt tot en met vrijdagmiddag 24 juli. De tweede fase start op maandagochtend 10 augustus en duurt tot en met zaterdagmiddag 7 november. Het werk wordt vervolgens opgedeeld in delen van ongeveer vijf kilometer lengte op één van beide rijbanen, waaraan twee tot vier weken gewerkt wordt. Het verkeer wordt daarbij over de andere rijbaan geleid waarbij er voor elke richting slechts één rijstrook beschikbaar is.

Omleidingsroutes werkzaamheden A37

Tijdens de werkzaamheden worden op- en afritten afgesloten voor het verkeer. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Door: Nationale Transportgids