RDW perkt dienstverlening flink in vanwege coronavirus

Ook de RDW heeft maatregelen genomen in verband met het nieuwe coronavirus. Momenteel zijn negen van de zestien keuringsstations van de RDW nog geopend. De focus ligt nu op de meest cruciale taken zoals het uitvoeren van noodzakelijke keuringen. Dit meldt evofenedex.

Bij de keuringsstations worden op dit moment alleen cruciale keuringen voor de transport- en landbouwsector uitgevoerd. De APK-dienstverlening bij erkende garages loopt nog als gewoonlijk. Als een erkende garage open is kan de APK gewoon worden uitgevoerd.

Schorsen van voertuigen

Door de gevolgen van de coronacrisis en de maatregelen die het kabinet heeft getroffen staan veel voertuigen in de taxi-, verhuur- en vervoersbranche momenteel stil. De RDW heeft veel vragen vanuit de sector ontvangen en om daaraan tegemoet te komen hanteert de dienst vanaf donderdagmiddag 26 maart een aangepast schorsingsbeleid. Dit beleid houdt in dat het mogelijk wordt om voor de eerste vijf voertuigen het reguliere schorsingstarief te betalen, en dat daarna voor elk volgend voertuig een 0-tarief zal gelden.

Importkeuringen

De RDW krijgt ook veel vragen over of het mogelijk is om importkeuringen voor voertuigen die al verkocht zijn alsnog uit te voeren. De dienst heeft aangegeven momenteel te onderzoeken wat daarvoor de mogelijkheden zijn.

Door: Nationale Transportgids